Hovedbiblioteket er nu åbnet igen, men kun med selvbetjening!

Du kan nu komme ind på Hovedbiblioteket igen. Du kan låne, aflevere, læse avis osv., men desværre ikke få yderligere hjælp. Dagens arrangementer er stadig aflyst. Herudover må vi desværre aflyse valgbussen på Grønlands Torv i dag.

Så snart vi har yderligere information, opdaterer vi status her på siden.

Fra Libanon til Lærkevej

Mødet med Danmark
Tv-værten Abdel Aziz Mahmoud kom til Danmark som knap to-årig og ville som barn bare være så dansk som overhovedet muligt – så hurtigt som muligt.

Hans forældres historie og kultur var kun en belastning. Når hans mor serverede arabisk falafel, tiggede han om lasagne. Han gad heller ikke høre om sine bedsteforældre i Palæstina og borgerkrigen i Beirut, om sine forældres flugt eller familiens start i Danmark.

Om at skamme sig over sin baggrund
Nu skammer Abdel sig over, at han skammede sig.
Han er flov, når han ikke kan svare på de mest almindelige spørgsmål om sin families oprindelse. Derfor har han bedt sin mor, Souad, om at fortælle ham alt.
Om hendes egen og deres fælles historie.

Fra Libanon til Lærkevej
- er samtaler vi aldrig har haft er en ærlig bog fyldt med overraskelser og erkendelser, megen gråd og endnu mere latter. For første gang taler mor og søn sammen om alt det svære – fra krig til kærlighed.
Og mens familiens historie folder sig ud, bliver det tillige et bevægende og tankevækkende indspark i den ofte skingre udlændingedebat.

For både Souad og Abdel optræder i statistikkerne af mennesker med mellemøstlig baggrund, som politikerne ofte udråber til at være det største problem i Danmark.

Familien fra Lærkevej
Abdel Aziz Mahmoud og hans familie blev hun landskendt i DR2-serien Familien fra Lærkevej.
Souad og Abdel har skrevet denne bog sammen med Gitte Løkkegaard.

 


reserver Bog
box img

Søg på emne:

Anbefalingen er skrevet af:

Susanne Sloth

Forlag:

Politikens Forlag

Materialetype:

Biografi

Integrationshistorier

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten