Den sorte kat i Mosul

Mosul, et navn der klinger af frygt og belejring
Puk Damsgård fortæller i "Den sorte kat i Mosul" om den voldsomme hverdag mange irakere lever med i dag. De sande historier går helt tæt på menneskeskæbnerne, der må kæmpe for en hverdag.

Verdens brændpunkter
Puk Damsgård er draget til Mosul, det tidligere hovedsæde for Islamisk Stat og her indsamler hun personlige beretninger fra en befolkning, i et land der i årtier kun har kendt til stridigheder og terror.
Mosul har været den centrale by i den lange konflikt, hvor borgerkrig, amerikansk ledet invasion og IS har kæmpet om herredømmet.

Puk Damsgård ved en masse om de lokale, nationale og internationale konflikter, - og hendes fortællegreb med at formidle stoffet gennem almindelige menneskers historie, gør bogen vedkommende og nærværende.


Så meget lidelse, så meget mod. Det en svært at forstille sig hvordan byen skal blive bygget op igen og mennesker vil kunne leve en almindeligt liv uden katastrofer, død og grusomhed.

En lille lys i mørket
Man kan næsten ikke forestille sig at det er muligt, - men på trods går livet i byen Mosul videre og der er nu og da et lille lys i mørket og en ukuelig tro på livet, kærligheden og viljen til at skærme børnene fra de værste konsekvenser.


reserver Bog
box img

Søg på emne:

Anbefalingen er skrevet af:

Susanne Sloth

Forlag:

Politiken

Materialetype:

Iraks historie

Flere bøger af Puk Damsgård

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten