Hvad man ikke dør af

Danmarks første kvindelige statsminister
Helle Thorning-Schmidt har tidligt opnået stor succes i sit liv - særligt vil hun altid være kendt for, at have været Danmarks første kvindelige statsminister.

Formand for Socialdemokratiet
Det stolte arbejderparti, med rækken af alvorligt udseende mænd, parate til at træffe store beslutninger og føre Danmark fremad som et socialt retfærdigt og moderne land.
Oven i købet i mange perioder det regeringsbærende parti.

Forventningerne var spændt til bristepunktet, da unge Helle Thorning-Schmidt blev valgt til formand og sikkert erklærede: "Jeg kan slå Anders Fogh".
Det gjorde hun, ikke i første forsøg, men hun slog Anders Fogh.

Danmarks første kvindelig statsminister viste sig at være en arbejdshest ud over det sædvanlige og hun besad den viden og det engagement der skulle til for at gå direkte ind i magtens korridorer og sætte dagsordenen i en mandsdomineret verden.

Det krævede mod og det gav mange knubs - også af den mere fordummende og kvindenedgørende slags.
Men Helle stod fast og vandt respekt og nu hvor statsministerposten igen bestrides af en mand, kan man høre, at vurderingen af Helles indsats er 'i proces' og mange erkender, at hun brød muren og gjorde en kæmpe forskel.

Hun døde heldigvis ikke af det
- men blev stærkere og fik banet vejen for den næste kvindelige statsminister.
Godt brølt Helle! Det er spændende læsning. Det er usentimentalt fortalt og der fiskes ikke efter billig sympati og medynk.
Læs historien om 'hende der turde og kunne' og bliv lidt klogere på livet på Borgen.

 


reserver Bog
box img

Søg på emne:

Anbefalingen er skrevet af:

Susanne Sloth

Forlag:

Gyldendal

Materialetype:

Biografi

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten