Væbnet med ord og vinger

Filmen ”Væbnet med ord og vinger” er en rejse ind i digteren Michael Strunges korte liv og forfatterskab, der samtidig markerer, at Strunge i år kunne have fyldt 60 år.

I filmen, der smelter interviews, digte, performanceteater, grafik og et righoldigt arkivmateriale sammen i en dramadokumentarisk helhed, giver os et enestående indblik i Michael Strunges liv.

Fra hans opvækst i Hvidovre, til hans udvikling til 80’er lyrikeren Strunge og endeligt til hans tragiske selvmord som 27-årig, kommer vi, med andre ord, med på første parket når gamle kærester, venner og digterkollegaer deler deres personlige fortællinger og minder om Michael Strunge.

Her hører vi bl.a. om den unge Michael Strunges skæbnesvangre møde med punken på en studietur i gymnasiet, der kom til at præge hans forfatterskab på godt og ondt. Vi får fortællingen om kærligheden og forholdene til kæresterne Inge Guldal og Cecilie Brask og vi underholdes med, hvordan Strunge, i maniske perioder, lavede natlige opkald til kammerater for at indvie dem i hans vilde idéer. Sideløbende med dette udfoldes Michael Strunges arbejde og gennemslagskraft som digter, hvorfor ”Væbnet med ord og vinger” i den grad gør os klogere på den gensidighed, der er imellem Michael Strunges liv og den poesi han skabte.

Filmens store styrke er derfor især, hvordan den understreger, at Michael Strunge både var digter med stort D og et menneske med stort M. Filmen er nemlig ligeså meget en skildring af, hvordan hans liv og forfatterskab var præget af psykisk sygdom og hvordan det i sidste ende endte med at tage livet af ham.

På billedsiden flettes de personlige interviews med Michael Strunges egne digtoplæsninger, iscenesat med billedrige dramatiseringer med skuespillerelever fra Aarhus Teater, mens lydsiden er komponeret af bl.a. komponisten Povl Kristian og musikeren Peter Peter.

Hjerte og smerte
”Væbnet med ord og vinger” er en hjertelig, men også smertelig, film, der cementerer Michael Strunge som en af de store skikkelser i dansk litteraturs historie. (Jep, bibliotekarer kan også rime).
reserver Film (net)
box img

Søg på emne:

Anbefalingen er skrevet af:

Iben Vestergaard

Forlag:

Det danske Filminstitut

Materialetype:

Film

Michael Strunge

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten