Dage med mildhed, modgang og mirakler af Hella Joof

I Hella Joofs almanak for alle voksne kvinder er der dage til alt fortalt på vanlig Hella Joofsk.

En almanak er kort fortalt en fortegnelse over årets dage. Dagene i Hellas almanak er fyldt med både humor og alvor garneret med Hellas gode råd og livserfaring. En kort tekst om et nyt emne hver dag. Bogen kommer vidt omkring og er meget lig ”Papmaché-reglen - og andre glimrende leveregler fra livets lovsamling”. En oplagt venindegave eller et underholdende opslagsværk.

Man skyndte sig altid at bladre hen på sin egen fødselsdag for at læse dagens vise ord, når man fik en ny papirkalender af den slags med gode råd og talemåder på bagsiden (gjorde man ikke?). Det gjorde jeg også denne gang, da jeg fik Hellas almanak mellem hænderne. Min fødselsdag (d. 17. februar) har Hella udnævnt til SMILEDAG, hvor hun opfordrer til, at man med fordel kan lade smilet sidde hele dagen, så man ikke hele tiden behøver at skrue det af og på.

Ellers kan jeg især godt lide d. 26. juni, som er udnævnt HVERDAG og handler om, at hverdage er der flest af, så prøv find glæden ved dem. D. 9. april – OSTEDAG – er også en rar dag for en osteelsker som mig, men kan godt blive lang og hård for dem, der ikke kan lide ost. MORS DAG d. 14. maj, hvor Hella fortæller med en mere alvorlig tone om sit forhold til sin mor, berørte mig mere end forventet.

Hella opfodrer i forordet til at læse bogen fortløbende eller bruge den som opslagsværk. I forbindelse med sidstnævnte er der smart nok lavet et register bagi, hvis man nu skulle gå hen og glemme hvilken dag, der er TIVOLIDAG eller INGENTINGSDAG. Jeg synes, at Hellas almanak er sådan en bog, man med fordel kan hive op af hatten på en grå kedelig dag, hvor man trænger til et smil eller lidt eftertanke. Det gør heller ikke noget at læse nogle ”dage” i rap, men at læse den fra enden til anden, bliver en smule trivielt i længden. Her er en underholdende bog om stort og småt for alle voksne kvinder.

 


reserver Bog
box img

Søg på emne:

Anbefalingen er skrevet af:

Line Hoffgaard

Forlag:

Gyldendal

Materialetype:

Bog

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten