Og havet var vores himmel af Patrick Ness

Smuk grafisk roman af dygtige Patrick Ness - mesteren af historier, med mere mellem linjerne.

 

Noget af det Patrick virkelig kan er at skrive historier der efterlader læseren med gåsehud, åben mund af overraskelse og bankende hjerte. Der foregår ligeså mellem linjerne i hans historier, som der gør i de ord der egentlig står der. Det er i sandhed en uforglemmelig historie og et kunstværk.

 

"Og havet var vores himmel" er et mesterværk. Intet mindre. Selvom historien er speciel, er det en helt utrolig læseoplevelse. Der er lagt liv og sjæl i de utrolige smukke illustrationer der pryder hver eneste side. Der er brugt timer og mange blyanter på de enkle, men stemningsfulde billeder.

 

Jeg har ikke læst "Moby Dick" (ja, det er nok en fejl), men jeg forestiller mig at dette vil være modstykket til den. Nemlig jagten og historien set fra hvalernes synspunkt. Det er virkelig godt lavet - både sprogligt og illustrativt i bogen. Vi befinder os i en verden, hvor verdensbilledet er tippet, så det hele nu foregår fra hvalernes synspunkt. De jagter mennesket, fordi mennesket jagter hvalen. Men en står over dem alle - en myte lyser klarer end de andre. Den myte kommer Batseba og hendes fæller på sporet af - men denne jagt får store konsekvenser. For alle.

 

Dette er historien om magt, loyalitet og besættelse. Om hvad vi gør ved hinanden for at opnå disse ting og hvad vi vil ofre i jagten på det ultimative trofæ. Det er historien om hvilke monstre vi gør hinanden til. Hvad en hval kan lære af et menneske. Hvad denne sandhed kommer til at koste.

 

Patrick Ness har gjort det igen og bogen er bestemt værd at læse og læse igen og igen!


reserver Bog
box img

Søg på emne:

Anbefalingen er skrevet af:

Line Dalbro

Forlag:

Carlsen

Materialetype:

Bog

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten