11-07-2017 Hovedbiblioteket - Pulsen kl. 10:00 - 17:00

Universitarium på Hovedbiblioteket fra 24. juni til 29. september

Se dig selv indefra - og prøv vilde maskiner, scannere og skøre eksperimenter. Universitarium bor på Hovedbiblioteket hele sommeren og dette års tema er Kroppen.


I år er der ingen grund til at kede sig. Strækker skolernes sommerferie sig pludselig og virker lang, bugner biblioteket i juni, juli og august af utallige eksperimenter og oplevelser for børn og unge.  

Temaet for dette års eksperimenter og science shows er ‘Kroppen’, og listen over forsøg interaktive eksperimenter, robotter og sanseinstallationer er i år både vild og voldsom.


30% af gulvarealet dækket af tarm
Et af de større tiltag er en gigantisk, interaktiv tarm, der spreder sig over mere end 30% af gulvarealet i bibliotekets ene længe (’Pulsen’), så man kan gå oprejst inde i den.

Ellers er alle øvrige hjørner af kroppens sanser og funktioner også under luppen, og du kan bl.a. prøve at kontrollere en robot med muskelsignaler, bygge din egen lunge, teste din smertefølsomhed, prøve en CT- og ultralydsscanner, føre kniven i en operation og rigtig meget mere.

Selv Vindmaskinen fra forrige år har fået lov at flytte med:

 


Det praktiske
Universitarium er åben for publikum mandag til søndag fra kl. 10-17. Tre gange dagligt - klokken 12, 14 og 16 - er der desuden science shows, hvor den skøreste fysik og kemi blandes op med dristige forsøg med kroppen og dens mekanismer.  


Børn under 12 år skal ledsages af 1 voksen, mens grupper på over 8 børn pr. voksen skal aftale besøg på forhånd. Adgang og aktiviteter i forbindelse med Universitarium er naturligvis gratis.

Læs mere på Universitarium.dk


Gratis - tilmelding ikke nødvendig