18-06-2018 Hovedbiblioteket - Glashjørnet kl. 1:40 - 0:00

En retsmediciners hverdag

Hvad laver en retsmediciner egentlig? Hør om dagligdagen med døden som omdrejningspunkt.Retsmedicinske problemstillinger omtales jævnligt i forbindelse med kriminalsager og indgår ofte i bøger, film og tv-serier. Men hvad laver en retsmediciner egentlig? Har det kun med død og ødelæggelse at gøre? Kan man afgøre, om et voldsoffer taler sandt? Kan skeletter tale? Hvad sker der ved kvælning, skud og knivstik?

Afdelingslæge, speciallæge i retsmedicin Asser Hedegård Thomsen, Institut for Retsmedicin, Retspatologisk afdeling på Aarhus Universitet kaster lys over sagen.


En væsentlig del af retsmedicinerens arbejde er at undersøge afdøde for at afgøre, om de er slået ihjel af en anden person. Dette er oftest ganske nemt, men kan til tider volde problemer. Er der f.eks. tyve stiklæsioner i ryggen på en bagbundet person og ikke nogen kniv på findestedet, er det oplagt, at der er tale om drab.

Men hvad nu hvis der er en enkelt stiklæsion i brystet på en person, og kniven sidder i brystet? Så kan der i princippet være tale om alle tre unaturlige dødsmåder. Ulykke, selvmord eller drab.

I foredraget fortæller Asser Hedegård Thomsen om sin dagligdag som retsmediciner, og han gennemgår sine overvejelser i forbindelse med et kommende forskningsprojekt om drab i Danmark. Det bliver spændende, uhyggeligt og forbudt for børn.


I samarbejde med Folkeuniversitetet.


Gratis - tilmelding ikke nødvendig


Spørg Biblioteksvagten