26-05-2018 Hovedbiblioteket - Biografen kl. 10:23 - 0:00

DOX:DIREKTE Dreaming Murakami

Ny dansk dokumentarfilm om Haruki Murakamis oeuvre og hans danske oversætter Mette Holm.


CPH:DOX indtager Aalborg Bibliotekerne, med et åbningsarrangement om litteraturens væsen.

 

Kom med på arbejde i tankens og drømmenes verden, med Haruki Murakamis danske oversætter Mette Holm, hvor hvert ord bærer en hel verden i sig. For mere end tyve år siden læste oversætteren Mette Holm en roman af Haruki Murakami. Den japanske forfatter havde endnu ikke opnået litterær stjernestatus, og dengang havde Mette Holm ingen idé om, hvordan hans bøger senere ville ændre og transformere hendes eget liv. Siden da har hun brugt tusindvis af timer på at oversætte Murakamis fantasirige og fabulerende romaner.

 

Mens Mette Holm forsøger at finde de perfekte sætninger til at afspejle Murakamis drømmende karakterer, dukker en to meter høj frø op i metroen i Tokyo, og grænserne mellem fiktion og virkelighed begynder at smelte sammen. (Dansk/japansk med danske undertekster).


Efter filmen stilles der om til Det Kongelige Bibliotek (Den Sorte Diamant) i København, hvor filmens hovedperson Mette Holm og instruktør Nitesh Anjaan stiller op til en samtale med Politikens Murakami-kyndige film- og litteraturanmelder Kim Skotte. Samtalen transmitteres direkte fra Det Kongelige Bibliotek.


Instruktør: Nitesh Anjaan


Producent: Final Cut For Real


Ikke flere pladser

Spørg Biblioteksvagten