26-05-2018 Hovedbiblioteket - Biografen kl. 10:17 - 0:00

DOX:DIREKTE Den Nat Vi Faldt

Sanselig, poetisk og fremfor alt fotografisk film om det at miste – og om at bevæge sig videre i livet. 


CPH:DOX indtager Aalborg Bibliotekerne, med et arrangement om sorgens betydning. 

 

Den Nat Vi Faldt er n af årets mest lovende, danske debutfilm. Cille mistede sin stedfar og Mette mistede sin mand, da fotografen Per Folkver faldt ned af en trappe og mistede livet. ’Den nat vi faldt’ er en film om tiden efter ulykken. Om sorg og heling, og om  magtesløshed og viljen til at bevæge sig videre.

 

For Cille var den første impuls nemlig at filme sin mor i tomrummet efter det tragiske fald. Og det er der kommet en dybt personlig, men også dybt vedkommende film ud af, om en  usædvanligt stærk kvinde. Og om hvordan savnet lever videre i gamle kassettebånd, den tomme lejlighed,
årstidernes skiftende dufte og – ikke mindst – de mange kasser med fotografier.

 

Den Nat Vi Faldt er en af årets mest lovende, danske debutfilm. 

 

Instruktør: Cille Hannibal

 

Producent: Bullitt Film

 

Efter filmen stiller vi om til et stort live talkshow, der vil byde på samtaler med bl.a. filmens instruktør Cille Hannibal, forfatter Anne Lise Marstrand-Jørgensen (‘Sorgens Grundstof’, 2017), psykolog Ester Holte Kofod, der sammen med Svend Brinkmann er i gang med at undersøge sorgens kultur i Danmark, samt præst Kathrine Lilleør og psykolog hos Kræftens Bekæmpelse Jes Dige m.fl.. Mere info om arrangementet følger senere.


Ikke flere pladser

Spørg Biblioteksvagten