21-02-2019 Hovedbiblioteket - Foredragssalen kl. 22:11 - 0:00

Væbnet med ord & vinger

Dramadokumentarisk rejse gennem digteren Michael Strunges liv og univers.


Søndag den 9. marts 1986 kastede digteren Michael Strunge sig ud af sit vindue fra sin lejlighed på 4. sal på Østerbro. Han blev 27 år gammel.

Mere end 30 år efter vender han i VÆBNET MED ORD OG VINGER tilbage og fortæller om sit liv fra himmelperspektiv - om opvæksten i forstaden Hvidovre, sine drømme om at blive som idolerne Rimbaud og Bowie, sit gennembrud som digter og sit forhold til punk, musik, kunst, politik, kærlighed og ikke mindst døden.

Gennem interviews med mennesker, som personligt kendte Strunge – kærester, venner og kollegaer – tegner VÆBNET MED ORD OG VINGER et billede af mennesket Michael Strunge og hans rejse til centrum af en ny generation af digtere i starten af 80’erne, hvor han blev et spejl for netop denne generations identitet og livsform, mens han kæmpede med maniodepressivitet og angstpsykotiske anfald, der i sidste ende slog ham ihjel.

I en kombination af digterens recitation af egne digte tilsat instruktørens visuelle fortolkninger tegner filmen også et billede af Strunges kunstneriske indsats, hvor hans digte og prosa i vid udstrækning lever videre i unge generationer langt ud over den tid, hvori de blev skabt.


Efter et kort oplæg viser vi filmen.

Se Iben Vestergaards anmeldelse af filmen Væbnet med ord & vinger


Filmen varer 105 min.

Gratis, uden tilmelding men med begrænsede pladser.

Se traileren herunder


Gratis - tilmelding ikke nødvendig

Se filmen, hør musikken og læs digtene her


Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten