23-03-2019 Hovedbiblioteket - Glashjørnet kl. 6:32 - 0:00

Bogcafé - Det høje C

Opera er musik, sang og store følelser. Opera er hjerte og smerte for fuld udblæsning. Men kan opera læses? Det spørgsmål besvarer vi på forårets sidste bogcafé.

 


De store følelser
Livet som operastjerne er opslidende og skrøbeligt. Den store stemme fejres aften efter aften i udsolgte sale, men når stemmen bliver slidt eller helt forsvinder, så forsvinder identiteten og desperationen sætter ind. Det ender ofte tragisk.

Opera er kernen i flere krimier, romaner og biografier. Den dramatiske handling afføder også mange spændende plots og sidehistorier.

De er gode til at danne rammen om både de store kærlighedsromaner og de mørke spændingsromaner.

Vi kommer verden rundt fra de store sydeuropæiske operahovedsteder til de nordiske operahuse.

Operasanger Kirsten Stokholm med Natasha Kutsko Jensen ved flyglet fuldender operastemningen.

Bogcafeen bliver fortalt af Erling Lykke og Lissa Harder.

Bogcaféen afvikles i samarbejde med Aalborg Operafestival

Aalborg Operafestival finder sted hvert år i august.

Ligesom Karneval i Aalborg, der er Nordeuropas største, er operafestivalen én af de store begivenheder, som kendetegner kulturbyen Aalborg.


Formålet med Aalborg Operafestival er at præsentere opera mange steder og i mange former, så en stor del af befolkningen får mulighed for at være med. Det faste holdepunkt er Musikkens Hus. Her ligger operafestivalens sekretariat, og huset rummer adskillige scener, bl.a. den store, flotte koncertsal, hvor Aalborg Symfoniorkester holder til.

Vi samarbejder også med byens teatre, museer og kulturhuse samt ”Opera i Rebild” og sikrer dermed et stort og varieret udbud.

Er du i byen under operafestivalen er det således muligt at sammensætte et varieret program bestående af både små og store, utraditionelle og traditionelle forestillinger og koncerter.

I år løber Aalborg Operafestival af stablen den 8.-11. august.


Gratis - tilmelding ikke nødvendig


Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten