18-02-2018 Hovedbiblioteket - Glashjørnet kl. 22:58 - 0:00

Sigurd fortæller Danmarks historier

De historier, vi fortæller om os selv, definerer, hvem vi er.


Den anerkendte entertainers ambition er at formidle en uundværlig del af den almene dannelse og at bidrage med identitetsskabende ballast til de kommende generationer.

Sigurd Barretts personlige formidling af historien
Udgangspunktet for projektet er Undervisningsministeriets historiekanon, der rummer 29 emner, som alle er obligatoriske i folkeskolens historieundervisning.

Formidlingen af Danmarkshistorien sker i helt samme ånd, som man kender fra Barretts formidling af alt fra klassisk musik, opera og jazz til Bibelens fortællinger og hans historier om de nordiske og græske guder. Og som alle voksne, der har læst Barretts bøger højt for sine børn, vil vide, er der også masser at komme efter for forældrene.

For Sigurd Barrett har arbejdet med Danmarkshistorien været et af de mest meningsfulde projekter i hans karriere.

”I mit arbejde med projektet har jeg fået en helt ny forståelse for, hvordan forskellige beslutninger og begivenheder kan forme historien og få konsekvenser, som kan mærkes i mange hundreder og endda tusinder af år frem.

Blandt Sigurd Barretts mange projektpartnere finder man blandt andre Nationalmuseet, Danmarks Radio, Politikens Forlag, Det Danske Filminstitut, Historielab i Jelling og Falihos (Foreningen af lærere i Historie & Samfundsfag), som bidrager med historiefaglig konsulentbistand, indhold til og kvalificering af projektet.


Gratis - tilmelding ikke nødvendig

Lån bøger, lyd og spil med Sigurd Barretts Danmarkshistorie

Spørg Biblioteksvagten