18-02-2018 Hovedbiblioteket - MusikLoungen kl. 23:3 - 0:00

LytteLounge - Pop!

Vi tager fat i de populærmusiske toner, når de to bibliotekarer Peter og Brian går på opdagelse i popmusikkens brogede landskab.


POP
Udover at være et fint lille palindrom, er ordet pop – både i forbindelse med musik, men også kultur generelt – som oftest forbundet med det ’almene’ folk og indikerer at noget er af dårligere rang, samt designet til masseforbrug og kommerciel distribution.

Af samme årsag har der også altid været en vis skepsis over for populærmusikken og dens nedvurderede kvalitet – ikke mindst inden for musikjournalistikken og den akademiske debat.

Men hvad er popmusik egentlig for en størrelse, og er alt musik populærmusik bare fordi det er populært i nogle kredse? Dette vil nok være en lidt for overfladisk definition, selvom det jo også har noget på sig, da hvad én person synes er populært, måske ikke er en andens syn på samme sag.

Populærmusikken følger derfor også altid det, at alle meninger er socialt og historisk forankrede. Popmusikken kan således siges, at bære mærkerne af dets specifikke brug og kontekst i en given kulturel kontekst, hvor definitionerne aldrig kan være 100% objektive.

Den objektive approach kommer heller ikke til at være omdrejningspunkt for eftermiddagens sangvalg, der vil koncentrere sig om de to fortælleres personlige musiksmag, som for begges vedkommende spænder meget bredt.

Brian og Peter vil fortælle om hvorfor lige præcis de spillede numre og kunstnere indtager en plads i deres musikhjerte, og inviterer publikum til at give deres besyv med.


Så kom og vær med til en hyggelig eftermiddag, hvor vi omfavner og hylder en af musikkens mest udskældte og sværest definerbare kategorier; popmusikken. Ud over musikken og det gode selskab, bydes der selvfølgelig også på en godbid samt noget at skylle musikken ned med… Vi glæder os til at se jer…


Gratis - Tilmelding nødvendig

Tilmeld dig her
Spørg Biblioteksvagten