18-06-2018 Hovedbiblioteket - Foredragssalen kl. 1:42 - 0:00

Hold hjernen frisk

Hvordan sætter livet sig spor i hjernen? Hvor påvirkelig er en hjerne, og hvor meget kan den tilpasse sig? Få mest ud af din hjerne, uanset alder?


Et langt, aktivt liv kræver, at vi plejer hjernen og giver den udfordringer. Læge og hjerneforsker Ellen Garde fortæller hvordan man kan holde hjernen frisk.
I 2050 er antallet af ældre over 80 år tredoblet.

Flere aktive år på pension
Hvordan holder vi vores hjerne frisk så længe som muligt?
Forskning viser, at fysisk aktivitet, mental stimulering og socialt samvær er vigtige elementer - og det er aldrig for sent at gå i gang!

Mød læge, hjerneforsker og lektor Ellen Garde fra Center for Sund Aldring og Institut for Folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet og få nyeste viden om, hvordan du selv kan styrke din hjernes netværk. Det handler både om fysisk aktivitet og mental træning - men også om socialt samvær, kost og søvn.

Hold Hjernen Frisk er et 2-årigt pilotprojekt, hvor projektpartnerne DGI, Slots- og Kulturstyrelsen og forskningscenteret Center for Sund Aldring på Københavns Universitet vil omsætte forskningsbaseret viden til engagerende og fællesskabsskabende aktiviteter for seniorer omkring pensionsalderen og udbrede eksisterende viden i forskellige formater.

Læs mere om Hold Hjernen Frisk på projektets hjemmeside
Hold Hjernen Frisk er støttet af Nordea-fonden.


Gratis - Tilmelding nødvendig

Tilmeld dig her


Spørg Biblioteksvagten