15-09-2018 Hovedbiblioteket - Børnebiblioteket kl. 11:00 - 11:45

Musicarma

Musik og mindfulness for børn reducerer fysisk og psykisk stress. Afslapnings- og mindfulnessøvelser i 45 afslappende minutter


Musicarma-koncept med musik og mindfulness
Her skal vi lytte til nogle af de bedste danske sange fra kulturarven. Inden da vil orkesteret præsentere sig selv og deres instrumenter og svare på spørgsmål som ”hvordan der kommer lyd ud af en saxofon?”, ”hvorfor er der hvide og sorte tangenter på et klaver?” og ”kan man sejle i en bas?”.

Derefter laver vi afslapnings- og mindfulnessøvelser og hører remser, skrevet af Lotte Salling. Det er 45 afslappende minutter for børn fra 4-10 år og deres voksne, hvor der er tid til ro og fordybelse.

Både børn og voksne har i dag en travl hverdag, og mange børn oplever ifølge Stressforeningen både fysisk og psykisk stress. Stress hos selv små børn kan udvikle sig til varige mén senere i livet.

Der findes mange gode råd mod stress, og ét af dem handler om at huske at holde pauser.
Pausen giver fx overskud til at få det bedste ud af undervisningen og til at undgå konflikter.


Undersøgelser viser, at mange børn og voksne reagerer positivt på Musicarma-musikken. Kombineret med mindfulnessøvelserne er det et godt redskab, der gør det attraktivt at holde pause, fordi kombinationen af langsom musik, remser og aktiviteter lægger op til fordybelse samt forebygger og afhjælper stress.

Husk at bestil billet, - det er kun børn der skal have billet.

Tilmeld dig her
Spørg Biblioteksvagten