19-02-2019 Hovedbiblioteket - Gabels Torv kl. 15:4 - 0:00

Fernisering på udstillingen 100% FREMMED

100% FREMMED? er et storstilet dokumentarisk kunstprojekt med 300 udvalgte borgere, der er kommet til Danmark som flygtninge siden 1956.


- et dokumentarisk kunstprojekt, der løbende frem til 2020 opbygges til 300 portrætter, 300 interviews og 300 stemmer tilhørende 300 statistisk udvalgte borgere, der er kommet til Danmark som flygtninge siden 1956.


Når 100% FREMMED? besøger Aalborg, er det med 100 portrætter på Gabels Torv, og 10 lokale portrætter af tidligere flygtninge, der nu er bosat i Aalborg Kommune, på Aalborg Hovedbibliotek.


100% FREMMED? er meget forskellige fortællinger om det at være menneske i Danmark i dag. De viser, hvordan nationalitet kun er én ud af mange grunde til at føle sig fremmed, og peger på det, vi har til fælles på tværs af sociale, kulturelle og nationale skel.


Projektet er skabt af Københavns Internationale Teater/Metropolis og fotograf Maja Nydal Eriksen og lavet i samarbejde med LOF, Nord.


Til ferniseringen starter vi på Gabels Torv, hvor Metropolis præsenterer udstillingen. Derfra går til på Hovedbiblioteket, forbi de lokale portrætter og ender i Glashjørnet, hvor Nuuradiin S. Hussein fra Sundheds-og Kulturudvalget holder åbningstalen.

Undervejs fortæller nogle af de portrætterede deres historie, og der vil være musikalske indslag samt en forfriskning.


Gratis - tilmelding ikke nødvendig

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten