22-02-2019 Hovedbiblioteket - Hele biblioteket kl. 2:13 - 0:00

Luciaoptog

Skipper Clement Skolens Kor går Luciaoptog gennem hele Hovedbiblioteket.


Traditionen tro kommer Lucia til Hovedbiblioteket, og i år bliver det fredag den 14. december kl. 12.30, hvor Skipper Clement Skolens Kor går Luciaoptog gennem hele Hovedbiblioteket.


Under ledelse af Tanya Hestbeck vil koret, iklædt hvide kjoler og med lys i hænderne, synge deres vej igennem et juleudsmykket bibliotek. Kom og oplev den hyggelige julestemning med flotte lys og dejlig sang.


Skipperkoret, fra Skipper Clement skolen, består af 20 drenge og piger, som går i 4.-6. klasse. Børnene har mange forskellige nationaliteter, da hovedparten af koret i år består af børn fra skolens internationale linje. Koret elsker at synge, og de synger både danske og engelske sange - også flerstemmigt. 

 

Hvem er Lucia?

Vi har i Danmark taget traditionen om Luciaoptoget til os fra vores svenske naboer, hvor traditionen foreskrev, at den kønneste pige i landsbyen gik forrest med krans og levende lys på hovedet. Pigen Lucia var en italiensk helgeninde, der måtte lide martyrdøden som følge af sin tro eller sådan lyder i hvert fald en af forklaringerne. Hendes helgendag er den 13. december, som i den julianske kalender var årets korteste dag. Lucia kommer af det latinske ord ‘lux’, som betyder lys, og én ting er sikkert – med luciaoptoget på biblioteket den 14. december vil biblioteket lyse ekstra meget op denne dag.

 

 


Gratis - tilmelding ikke nødvendig

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten