21-02-2019 Hovedbiblioteket - Glashjørnet kl. 22:10 - 0:00

Poesi-onsdage

Vi dykker ned i poesien og prøver at finde ud af, hvordan fremtidens poesibog skal være


Poesi er fordomsfri, åben, frigørende, underfuld, oprigtig, opløftende, imødekommende, livsbekræftende, helende, kærlig, sand …

Poetklubben 57nord, med hjemsted i Aalborg, har i anledning af sit 10 års jubilæum, udgivet “Poesibogen - bare en kladde,” med et repræsentativt udsnit af digte og digtere, der tidligere har været optrykt i foreningens ezines på nettet.

“Poesibogen” fra “57nord” er blevet kaldt en poesibog for viderekommende.
Viderekommende i den forstand at det er en bog med lyriske bidrag fra forfattere, der allerede har erfaring med at blive udgivet.

Virkeligheden er dog, at det stadig er - og for langt de fleste fremover - vil være en hobby, som økonomisk koster mere end den kaster af sig. Noget helt andet er at den så til gengæld giver så meget andet, som ikke kan måles endsige købes for penge.

Hvordan ser fremtidens poesibog ud?
Med computeren og de sociale medier er skrivekløen vokset enormt hos flere og flere. Vi er ved alle at blive kulturbærere over en kam, og her har poesi til alle tider været en måde at lære sig selv at kende for at lære at omgås andre. Dertil har poesibøgerne traditionelt haft deres rolle og berettigelse.

Vi vil over to møder dykke ned i poesien og med udgangspunkt i arbejdet med 57nords “Poesibogen” prøve at komme frem til hvad fremtidens poesibog skal kunne og om hvad rolle og berettigelse den i givet fald har i nutiden.

Der vil blive mulighed for at prøve kræfter med at lave din egen bog, og gennem disse to onsdage vil vi prøve at hjælpe dig godt på vej.


Gratis - tilmelding ikke nødvendig

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten