Efter i haven


Efterår i haven


Vi har samlet inspiration til dig, der elsker at være i haven og gerne vil have det bedste ud af den her i det smukke efterår. I bibliotekets flotte havebøger kan du få ideer til en smuk efterårshave og hvordan du gør haven vinterklar. Du kan også lade dig inspirere af vores tidsskrifter om haven: Alt om haven, Haven, Isabellas, The English garden eller Gør-det-selv, hvis du har nogle håndværksmæssige planer. Nyeste nummer udlånes ikke men kan nydes på stedet, men ældre numre udlånes.

Ønsker du mere liv i haven, så skab gode miljøer for fugle og dyr. Der er timevis af gratis og spændende underholdning, når fugle som rødhals, solsort, musvit og blåmejse besøger foderbrættet ligesom et pindsvin også er en hyggelig gæst. Biblioteket har flere bøger om fugle i haven og hvordan man indretter haven bedst i forhold til forskellige arter. Der er også god inspiration at hente på nettet.


Bolius’ tema om efterår i haven
Bolius har en række udmærkede artikler om arbejdsopgaver i haven og hvordan du fortsat kan nyde udendørslivet. Artiklerne er inddelt efter efterårets måneder og der gives blandt andet råd om hvornår man skal slå græsplæne for sidste gang, forberedelse til næste års køkkenhave og hvilke buske og træer, der med fordel kan beskæres nu.

Idenyt: ”9 ting du skal huske i haven om efteråret”
9 hurtige tips til at få klargjort ting som tagrender, blomsterkrukker og haveredskaber.

Samvirke: 10 gode råd om blomsterløg i haven
Det er nu du skal lægge blomsterløg i jorden, hvis du vil have en blomstrende have til foråret.


Bolius: Sådan får du flere fugle i haven
Fugle foretrækker en varieret have med frugter, bær og gode skjulesteder. Du kan tiltrække flere fugle til haven ved at fodre, og husk også et fuglebad. Læs mere om havens gæster her.

Dansk Ornitologisk forening: Fuglefodring
I 19 korte videoer får du gode råd og viden om fuglefodring.

Nordjyske: 6 råd til et rigere dyreliv i din have
Smid riven, og byd dyrene velkommen! Med nogle få, enkle greb kan du gøre haven mere dyrevenlig og lettere at passe på samme tid.

 

Efter i haven

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten