Efterår i naturen


Naturens efterår

Naturen skifter sin farvepragt, dyrene gør sig klar til vinterens komme og lige nu er der mulighed for at sanke masser af frugter, bær og nødder i naturen. Kom ud og nyd det smukke efterår. Der er masser af ideer til udendørsaktiviteter i naturen i dette tema.

Naturguiden 2018 - tag med på guidede ture 
”Naturguiden” er en folder, der udgives hvert år. Folderen er fyldt med masser af forslag til guidede naturture i Himmerland og det sydlige Vendsyssel. De fleste ture er gratis, mange er børne- og familievenlige og en del er egnede for dårligt gående. Særlige forhold er beskrevet ved den enkelte tur. Du finder folderen i pdf via linket, men du kan også hente en trykt version på biblioteket.


Ud i naturen - virtuelt kort
Udinaturen-kortet samler tilbud ude i den danske natur. Zoom fx ind på Aalborg Kommune og se de mange forslag til friluftstilbud, seværdigheder og ture ud i naturen.

Vild mad og natur
På denne flotte side introduceres du til forskellige typer sankelandskaber og der kendetegner dem hver især ligesom der er forslag til hvad du kan finde af spiselige ting i naturen. Siden har også et opslagsværk over vilde råvarer fordelt efter årstid og opskrifter. Downloader du også app’en ”Vild mad” er du godt på vej ud i naturen for at udforske den danske vilde natur. I app’en kan du tillige gemme personlige samlesteder med egne fotos og notater.

Naturstyrelsens guide til efteråret i naturen
Natur og miljøstyrelsen har en flot guide til efteråret i naturen. Her er tips til hvad du kan finde i naturens spisekammer netop nu og en naturkogebog, så du kan omdanne ”skattene” til lækker mad. Siden fortæller også om de danske dyr og kommer med ideer til aktiviteter udendørs.

 

Efterår i naturen

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten