Sådan søger du

Hjemmesiden er udstyret med ét søgefelt, som du skal bruge, uanset om du søger efter bøger, film og andet materiale.

 

Denne vejledning er beregnet på søgning på PC/tablet. Hvis du bruger mobil, er der samme indhold og funktioner, men på den mindre skærm rykker elementerne en smule rundt på skærmen (fx er afgrænsningsmulighederne placeret anderledes i forhold til søgeresultaterne - læs om søgeafgrænsning nedenfor).  

 

Søgefelt

 

Skriv søgeord i søgefeltet øverst på siden og tryk på returtasten på tastaturet eller vælg knappen 'Søg' ud for søgefeltet. Som udgangspunkt søger man i bibliotekets materialer.

 

Hvis ikke søgefeltet er synligt, åbnes det ved at vælge 'Søg' i topmenuen.

 

Søgeknap - ved siden af log ind

 

Søgningen 

Først skriver du dine søgeord. I dette eksempel har en bruger læst en bog af Wassmo og ønsker at se, hvad forfatteren ellers har skrevet.

Du kan sammensætte din søgning ud fra et eller flere ord.  

Skulle det ske at du ikke kan fremsøge nogle resultater, kan det være at biblioteket ikke har materialet. Prøv at søge på den landsdækkende biblioteksbase: Bibliotek.dk. Tjek også for en god ordens skyld, om du har stavet rigtigt.

Afgræns din søgning

Ved et søgeresultat dannes en række kategorier, som vises i en afkrydsningsliste. Her er det muligt at afgrænse sit søgeresultat indenfor en række kategorier ved at klikke kategorien til og fra:

 

  • Materialetype (fx bog, lydbog)
  • Materialer (fx børne- eller voksenmaterialer)
  • Forfatter (fx Herbjørg Wassmo)
  • Emne (fx Skønlitteratur, familien)
  • Årgang (udgivelsesår)
  • Sprog (fx dansk/norsk)
  • Kilde (fx bibliotekskataloget)

Hvis du fx kun ønsker at se ebøger af og om Herbjørg Wassmo, klikker du på bog under Materialetyper.


 

For at fjerne en afgrænsning fjerner man fluebenet i kassen eller klikker på Fjern valgte.
 

Læs mere om kommandosøgning her.

Oversigtslisten

På oversigtslisten kan du under de enkelte titler se, hvilke materialetyper det findes i, samt se om det er tilgængeligt.


 

Du kan fra oversigtslisten bestille/reservere relevante titler ved at trykke på knappen reserver nu eller lån online (for ebøger). Du kan også gå ind at læse mere om materialet  ved at trykke på titlen og så reservere/låne fra denne visning. 

Yderligere oplysninger

Du kan finde yderligere oplysninger om materialerne ved at trykke på overskriften for den enkelte titel. På den enkelte sides beskrivelsesblad kan du fx se, hvor mange eksemplarer, der findes; hvor mange, der er reserverede - og hvor de kan findes på hylden og i hvilke filialer (fanebladet 'Find materialet her').

Under fanebladet 'Fakta' kan du også finde en liste over tilknyttede emneord, som du kan klikke på for at se andre materieler/titler inden for samme emneord.

Endelig kan du på den enkelte titels beskrivelsesblad også reservere materialet eller gemme titlen i din huskeliste (her skal man være logget ind).

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten