Det frosne teleskop af Jennifer Bell

Det er faktisk lidt vemodigt at sige farvel til denne serie. Jeg har virkelig nydt at læse den og jeg kan ikke anbefale og rose den nok - selvom der var nogle ting i første bind der irriterede mig (at det mindede lidt for meget om Harry Potter), så er jeg kommet over det og nyder bare den her historie for hvad den er: sin egen!

 

Noget andet der bærer historien er samspillet mellem Ivy, Seb og Valian. De er virkelig blevet tætte venner igennem de tre bøger og udviklingen af deres venskab har været interessant at følge. Fra at Ivy og Seb var mistroiske overfor Valian, er de nu blevet hans nærmeste venner. Både Ivy og Seb vælger også at hjælpe Valian, da det virkelig spidser til, frem for at tage hjem til London og efterlade ham om at finde Rosie helt alene. Det er også spændende at se (læse) om de andre undermarkeder og opleve hvor forskellige de er. Fra Lundinor under London, til Nubrook, som faktisk vender på hovedet og er det dybeste undermarkedet i verden. Og ikke at fortælle det nyeste - det øverste undermarkedet, som ligger på en bjergtop. Jeg kan fint forestille mig hvordan de alle sammen ser ud og det er en vigtig evne for forfattere at kunne skabe så virkelige billeder i ens hoved. Det er med til at gøre læseoplevelsen til noget ekstra.

 

Jeg kan ikke anbefale denne serie nok til de unge læsere. Hvis man endnu ikke er klar til at læse Harry Potter er "De Ualmindelige" et rigtig fint sted at starte. Den bliver lidt dyster hist og her, men ikke tilnærmelsesvis så dyster som Harry Potter. Samtidig kan den ses som en fin introduktion til at læse fantasy - jeg ville i hvert fald blive hooked hvis jeg var barn!

 

Bogen er desværre ikke indkøbt endnu, men den kan bestilles via bibliotek.dk


box img

Anbefalingen er skrevet af:

Line Dalbro

Forlag:

Høst & Søn

Materialetype:

Bog

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten