Ready Player One af Ernest Cline

Science fiction. Vi er i 2045 og teenagedrengen Wade deltager i spillet Oasis, hvor man kan vinde en enorm pengepræmie. For at vinde, skal man vide alt om 1980'erne.

Teenage drengen Wade lever sit liv i den virtuelle verden, OASIS, hvor han er en Jæger, der leder efter det påskeæg som spillets skaber, gemte inden han døde. Den der finder det første æg, finder den første ledetråd, som kan føre til en enorm pengepræmie og rettighederne til OASIS. Wade lever sit liv i OASIS, går i skole, udkæmper galaktiske slag og jagter monstre for at sige i level, hans liv i den virkelige verden er ret sølle. I OASIS er han dog alt – især efter han finder det første æg, og så går jagten for alvor ind. Det er alles kamp mod alle. Undervejs opdager Wade dog, at lykken måske ikke nødvendigvis er at gemme sig i en virtuel verden, men at menneskelige relationer er værd at leve for.

”Ready Player One” giver et glimt i fremtidens spilverden, hvor vi alle spiller virtuelle spil og hvor mulighederne er uendelige. Den er også en løftet pegefinger mod et samfund hvor de menneskelige relationer ikke er så meget værd, og ikke værd at kæmpe for. Vi skal huske hvad der er vigtigt og ofte finder vi det ikke på den anden side af en computerskærm, eller her, et par VR-briller og haptiskedragter.

 


reserver Bog
box img

Søg på emne:

Anbefalingen er skrevet af:

Line Dalbro

Forlag:

Tellerup

Materialetype:

Bog

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten