Alice i eventyrland & Gennem spejlet af Lewis Carroll

Magien blomstrer i sprog og finurligheder i flot jubilæumsudgave med forfatterens egne illustrationer. Som ekstra bonus indeholder den populære børnebog et helt nyt kapitel på dansk.


Da ’Alice i Eventyrland’ udkom på originalsproget i 1865, var der næppe mange, der kunne forudse, hvordan dette eventyr skulle komme til at påvirke generationer af historiefortællere og forfattere med sin enestående påhitsomhed ud i det magiske og forunderlige, hvor alt kan ske. Eventyret om Alice, der forvilder sig ned i et kaninhul i jagten på en talende kanin, har fortryllet både børn og voksne verden over med sin sprogmagi og fantasifulde handling.


Da Alice kravler ned i kaninhullet, ender hun i en blindgyde med en lille dør i passende størrelse for en kanin. Alice opdager et bord med en nøgle og en lille flaske med et skilt. ’Drik mig’ står der, hvilket Alice gør. Den magiske trylledrik får hende skiftevis til at vokse til kæmpe- og miniaturestørrelse, men til slut har hun endelig både nøgle og den rigtige størrelse og kan træde ind i en magisk have. Alice drikker te med haren, Hattemageren og syvsover-musen, hvilket går op i hat og briller. Hun møder Filurkatten med det store smil og den gale dronning, et levende spillekort, der vil halshugge alle sine undersåtter.


Et par år efter udgivelsen af ’Alice i Eventyrland’ udkom efterfølgeren ’Gennem spejlet’, hvor Carroll lader Alice træde igennem et spejl for at opdage den spejlvendte verden på den anden side. Det er skørt og forunderligt, og så er det perfekt oplæsning for ethvert barnligt sind fra 7-99 år.

 


reserver Bog
box img

Søg på emne:

Anbefalingen er skrevet af:

Pia Bechmann

Forlag:

Lindhardt og Ringhof

Materialetype:

Bog

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten