Hovedbiblioteket er nu åbnet igen, men kun med selvbetjening!

Du kan nu komme ind på Hovedbiblioteket igen. Du kan låne, aflevere, læse avis osv., men desværre ikke få yderligere hjælp. Dagens arrangementer er stadig aflyst. Herudover må vi desværre aflyse valgbussen på Grønlands Torv i dag.

Så snart vi har yderligere information, opdaterer vi status her på siden.

Morgenthalers ABC. 28 dyrefabler af Anders Morgenthaler

I Morgenthalers dyrefabler handler det om en masse skøre dyr, bandeord, slåskampe, tyndskid og meget mere i bedste Morgentahler-stil.

Morgenthalers dyrefabler er befolket af alskens snarrådige dyr med navne. Glæd dig således til at
møde rensdyret Nobert, gnuen Åge, mågen Jan og tægen Hanne. De 28 historier – selvfølgelig et for hvert bogstav i alfabetet – er rablende, skøre, fantasifulde og med mere eller mere tvivlsomme moraler og et bramfrit sprog, men det er netop det, der gør dem befriende politisk ukorrekte og morsomme. Bogen egner sig godt til højtlæsning for de 4-8-årige og for børn, der kan læse selv.

Man har jo altid lyst til at begynde med sit eget bogstav og således handler L (som i Line) om isbjørnen Leo, som er noget af en nasserøv. Han gider ikke selv at gå nogen steder og får de andre dyr til at slæbe ham afsted mod at give dem bær til gengæld. Et andet opfindsomt dyr, er rendsdyret Nobert, der forstår at udnytte situationen. Han spiller død, da en jæger prøver at skyde ham og ender med at lege udstoppet rensdyr til et middagsselskab i jægerens stue. Bagefter spiser han resterne i smug og gentager stuntet vinteren efter. Sneglen Søren Sigurd Sørensen kan godt lide at besøge sine venner, men det tager altid et helt år at nå frem og nu har han kun fire somre tilbage at leve i. Derfor finder han på at udbygge sit sneglehus til et etagebyggeri med plads til alle venner. Således med et helt kollektiv på ryggen, får han tilnavnet Hippie-Søren.

Som en lille særlig ting i fablerne er der for udvalgte ord tegnet symbolet i stedet for at skrive ordet. Dette var jeg først i tvivl om havde noget med de sværere ord at gøre, men jeg er kommet frem til, at det må handle om at gøre teksten sjovere at læse for de større børn og mindre børn kan inddrages i højtlæsningen ved at sige ordet højt i stedet for mor og far. Morgenthalers ABC byder en anderledes alfabetbog, som appellerer til dem, der ønsker noget lidt mere skørt i såvel historier såvel som tonen. En bog i øjenhøjde med målgruppen og helt i Morgenthalers vanlige bramfri tone og streg. 


Bestil bogen via bibliotek.dk her


box img

Anbefalingen er skrevet af:

Line Hoffgaard

Forlag:

Carlsen

Materialetype:

Bog

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten