Kaffe kanin vintergæk væk af af Betina Birkjær

Rørende billedbog om demens og hvordan man som pårørende kan hjælpe.

 

Hovedpersonens, pigen Stump, bedstefar hjælper altid med kryds og tværs. Han har en stor have med mange blomster og han kan navnene på dem alle sammen - på latin. Men en dag begynder han at tabe alle sine ord (bogstavelig talt - Stump samler dem op og gemmer dem i en kuffert), og langsomt ændrer han adfærd og humør. Heldigvis er Stump en klog pige og hun kommer på en ide til hvordan hun kan hjælpe bedstefar.

 

Demens kan være svært at snakke om med børn, heldigvis kan bøger være behjælpelige på det område. "Kaffe kanin vintergæk væk" er en god dialogskaber om demens og hvad man kan gøre for hjælpe. Den viser med flotte illustrationer og nem forståelig tekst, hvor lidt der skal til for at man kan hjælpe. Den viser hvor frustrerende det kan være for dem der er syge og hvor rådvilde pårørende kan føle sig. Alt sammen fortalt og vist i børnehøjde.

 

Er der nogen i familien med demens, og har I brug for hjælp til at snakke om det, så kan denne bog helt klart være en hjælp og som voksen kan man ikke undgå at både få lidt ondt i hjertet og trække på smilebåndet. Det er fedt når billedbøger er både for små og store!


reserver Billedbog
box img

Søg på emne:

Anbefalingen er skrevet af:

Line Dalbro

Forlag:

Jensen & Dalgaard

Materialetype:

Billedbog

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten