For voksne

Ring på 33370037!

Opdager eller mistænker du, at dine personlige oplysninger er blevet stjålet? Så kontakt Cyberhotline for digital sikkerhed.

Af Christian Langelund Hansen

Har du prøvet at få en SMS eller mail, der vakte din mistanke? 

Det er der mange danskere, der har. Falske SMS´er og mails er metoder, som svindlerne benytter sig af for at lokke penge og personlige oplysninger ud af dig. Men det er ikke kun falske SMS’er og mails, der er i fremgang. Faktisk er mængden af digital svindel og IT-relateret økonomisk kriminalitet generelt stigende. 

 

 

Digital svindel kan have store personlige og økonomiske konsekvenser for den enkelte. Derfor støtter vi i oktober måned op om National cybersikkerhedsmåned, og er med til at sætte digital sikkerhed på dagsordenen.

Du er altid velkommen til at komme fordi vores IT-Café, hvor vi kan hjælpe dig med dit udstyr og klæde dig godt på med viden, så du bliver mere sikker. Du finder IT-Caféen på Hovedbiblioteket:

  • tirsdag  kl. 10.00 - 12.00
  • torsdag kl. 16.00 - 18.00

Den 23. oktober får vi besøg af Nordjyllands Politi til en aften i IT-sikkerhedens tegn.

I denne kampagnevideo fra Digitaliseringsstyrelsen oplever vi den altid sjove og lunefulde Bodil Jørgensen i rollen som både spåkone og svigermor.

Ja, vi ved godt at det virker lidt mærkeligt, at overskriften på denne artikel er en opfordring til at ringe på et ukendt telefonnummer, men vi håber at vi aktiverede dine alarmklokker. Det er et godt telefonnummer at have ved hånden. At være IT-sikker handler nemlig om den kritiske sans. Tech-eksperten David Guldager giver dig her en lille peptalk om kritisk sans online.